Biograd na moru

Plaža je reljef uz more, a svatko tko poznaje Hrvatsku znat će ona nudi lijepe plaže i kristalno čisto more na cijelom Jadranu. U Hrvatskoj ima relativno malo pješčanih plaža jer je većina plaža šljunčana i stjenovita. Ništa različita situacija nije niti u Biogradu na Moru koji ima brojne plaže koje svakom nude ono što mu odgovara. Smješten južno od Zadra i okružen dvjema uvalama, Biograd na Moru nudi čitav niz različitih plaža s kojih se proteže pogled na najrazvedeniji dio jadranske obale.

Biograd na Moru ima četiri glavne gradske plaže. Svaka od tih plaža ima svoju turističku ponudu, zabavu za djecu i mlade, tuševe s pitkom ili morskom vodom te kabine za presvlačenje. Četiri glavne gradske plaže su:

U blizini navedenih plaža nalaze se brojne skrivene uvale koje su pogodnije za intimniju atmosferu. Plaže su tako ponos samog grada jer im je priroda omogućila niz šljunčanih i pješčanih plaža u samoj blizini grada. Plaže su okružene brojnim borovim šumama, mnogim zabavnim sadržajima i uređenom šetnicom.